• HPD „SOKOLOVAC” Međunarodni planinarski izlet na Jankovcu
  Objavljeno 13.01.2021.

  Izlet našeg društva na Jankovac na Papuku, koji se održao u prošlu nedjelju poprimio je međunarodni karakter. Na izletu su sudjelovali članovi nekoliko planinarskih društava i planinari iz Engleske (Emily), Francuske (Gebrielle) i Urugvaja (Mildon), koji su došli s našim planinarskim prijateljima iz Slavonskog Broda.
  Snijeg i ugodna temperatura su utjecali na izvrsno raspoloženje grupe planinara iz nekoliko planinarskih društava. Po dolasku na Jankovac uslijedila je pauza koju smo iskoristili za razna osvježenja i uvijek slastan zajednički ručak u prirodi, a neki su stigli obići okolinu Jankovca.
  Neki mlađi, a i oni stariji, uživali su u čarima spuštanja niz moderni izum koji se sve češće može sresti u prirodi – zip line.U povratku nas je cijelom stazom pratila magla što je izgledalo kao da je neki veliki oblak zapeo za Papuk. Iako je staza pokrivena snijegom bila dosta skliska, pogotovo na usponu s Jankovac u povratku, nismo imali značajnih proklizavanja i padova.
  Članovi našeg društva koji pričaju engleski i druge strane jezike došli su na svoje koristeći svaki slobodan trenutak da s našim dragim gostima utvrde gradivo.
  Izvor: HPD Sokolovac/pozeskivodic.com