• Veleulov: Mario Vučković ulovio šarana teškog gotovo 15 kilograma /FOTO/
  Objavljeno 20.10.2020.
  TRADICIONALNI ŠARANSKI KUP NA RIBNJAKU U EMINOVCIMA

  Proteklog vikenda na ribnjaku Eminovci, a u organizaciji Sportsko ribolovne udruge „Šaran“ održan je tradicionalni, 11. po redu, jesenski šaranski kup „Veleulov 2020“. Nakon dvodnevnog ribolova veleulov je osvojio Mario Vučković, član ŠRU „Šaran“  i to sa šaranom od 14,86 kilograma. Njemu je pripala medalju i prijelazni pehar organizatora na kojemu će biti ugravirano njegovo ime uz 2020. godinu.

  Ovo je natjecanje na neki način i zvršetak sezone ribolova na šarana. Nastupilo je 13 ribiča, a pecalo se 28 sati. Lovilo se po pravilima Hrvatske šaranske lige, ali se bodovao samo jedan najveći ulovljeni šaran ili amur težine preko 5 kilograma. Sva ulovljna riba je vraćena u jezero..

  Loše vrijeme prethodnih dana, zahlađenje zraka i vode uvjetovali su da riba slabo prima ponuđene mamce, a posebno primjerci teži od 5 kilograma. Ulovljeno je više manjih primjeraka koji se nisu bodovali.

  Nakon natjecanja, koje se odvijalo po dosta hladnom vremenu, ribiči su se okrijepili lovačkim gulašem kako to i priliči u takvoj prigodi. Recimo i to da se ova manifestacija održavala po preporukama Stožera civilne zaštite.

  Foto: D. Mirković

  izvor: pozega.eu